Sådan ryddes en afløbsledning

Der er flere typer afløbsledninger, der fører til kloak- eller septiksystemet. Almindelige afløbsledninger i hjemmet omfatter vask og bruser samt vandledningen til køleskabet og fryseren. Badeværelsesvaske har et kondensafløb, der opsamler vand og dræner gennem et større rør til kloakledningen. Badeværelsesvasken har en fælde, der forhindrer kloakgasser i at komme ind i hjemmet. Disse gasser kan forårsage problemer for klimaanlæg og andet udstyr.

Brug af en eddikeopløsning og varmt vand til at skylle træsko fra en afløbsledning er en anden almindelig måde at løse problemer med afløbsledningen på. Eddike er en syre med et pH-niveau på 2,5, så det har rengøringsegenskaber og kan bruges som en naturlig kemisk opløsning. Eddikeopløsningen kan have en stærk lugt, men den er også effektiv til rengøring af afløbsledninger. Hvis stanken er for dårlig for dig, kan du prøve at skylle røret med varmt vand eller hydrogenperoxid eller en opløsning af begge. Lad opløsningen sidde i 30 minutter for helt at opløse fedt eller snavs i afløbsledningen. Den næste dag skylles røret igen for at sikre korrekt drift.

En anden almindelig måde at rydde et tilstoppet afløb på er at bruge en slange. En slange er en billig mulighed for at rydde mindre træsko. Disse enheder er dybest set snegle, der indsættes i afløbsledningen og snor sig slamsugning gennem tilstoppet. Mens slanger ikke løser alle problemer, kan de rydde små træsko og hjælpe med at forhindre, at der dannes større træsko. Bare sørg for at bruge dem omhyggeligt for at undgå at beskadige rørene.

Hvis du bemærker en muggen eller muggen lugt, der kommer fra afløbsledningen i dit klimaanlæg, er chancerne for, at det er afløbsledningen eller det centrale luftsystem. Indånding af dampe fra skimmel og meldug kan være skadeligt for dit helbred, så rengøring af det med eddike kan hjælpe. En 1/4 kop eddike, blandet med en kop vand, kan hjælpe med at fjerne lugten. Det forhindrer også enhver ophobning i at danne sig. Rengør afløbsledningen månedligt med eddike.

Problemet med afløbsledningen er, at det kan forårsage en backup af vand i kloakken. Spildevand og toiletpapir kan ophobes i de hængende linjer, hvilket kan forårsage blokering. For at forhindre, at dette sker, skal du sørge for, at afløbsledningen ikke er tilstoppet, før den forårsager en overvældende lugt. Hvis dette sker, skal du ringe til en blikkenslager for at få det repareret med det samme. Du vil være taknemmelig for, at du gjorde det! I mellemtiden kan du stadig bruge resten af VVS i huset.

Et andet problem, der påvirker afløbsledninger, er afviklingen af jorden. En dårligt overvåget jord kan resultere i afløbsrør og strukturer, der synker. For at undgå dette skal du installere rørbøjler og bruge overlegne materialer til røret. Når du reparerer din afløbsledning, skal du sørge for at bruge en blikkenslager af høj kvalitet, der bruger overlegne materialer. Dette forhindrer dig i at skulle bruge penge på fremtidige reparationer. Du bør også sikre dig, at de blikkenslagere, du ansætter, har tilstrækkelig erfaring og uddannelse til at reparere eventuelle problemer, du måtte støde på.